Spannmålsfritt Fika

Jag plockar fram min "lilla svarta", tänker att mina recept (som jag testat på barnen, maken, och släkt &vänner) kanske kan vara till hjälp för någon annan i samma sits som oss. 
 
(null)


ÄPPELKAKA I LÅNGPANNA 
180°C
 
STEG 1
5 Äpplen från trädgården
2 msk Socker
1,5 tsk Kanel
 
Kärna ur och skiva äpplena tunnt
Blanda socker och kanel tillsammans med äppelskivornar
 
STEG 2
6 Ägg
2,5 dl Socker
 
Vispa till en fluffig smet, mist 10 minuter
 
STEG 3
3 dl "Mjöl" Fin Mix (fr. Semper)
1 tsk Bakpulver
1-2 krm Vaniljsocker
 
Skikta ner i smeten ovan
Blanda/vänd ihop till en jämn smet
 
STEG 4
Smöra och bröa formen (pofiber fr semper)
Häll ner smeten i formen
Lägg ner äppelskivorna och toppa med flingsalt
 
30-35 minuter i ugenen
 
Äpplen från träden på gården och ägg från gårdens höns
Jag låter min assistent vispa ägg och socker sådär fluffigt medan jag gör annat
En av alla fördelar med egna höns är ju att äggens skal är kompakta. Skalet håller sig utanför skålen
Smörad och bröad form
(null)

(null)
Nu väntar vi på färdig kaka


Vår första skörd, det blev två fulla korgar men då har vi ätit äpplen från trädet i en hel månad också!

(null)

(null)

(null)






höst - långpanna - långpannefika - recept - spannmålsallergi - spannmålsfritt - Äppelkaka - äppelskörd - äppelträd - äpplen - öliv